De Zeeridder
Michaelsfeest/Appeltjes

De tijd van de beginnende herfst is de tijd waarin we de gulheid en uitbundigheid van de zomer loslaten. We keren meer naar binnen. Heel de natuur doet hetzelfde. De bomen laten hun bladeren los en de oogsten zijn binnengehaald. De dagen zijn veel korter de nacht wordt steeds langer. De herfst is een tijd van reflectie, wat heeft de zomer mij gebracht, wat wil ik meenemen de stille winter in. Wat laat ik los, welke voornemens neem ik mee, voor ons het nieuwe schooljaar in. 

Het vallen van het blad kan melancholie geven, sommige mensen kunnen er somber van zijn.  Het is tijd om te breken met gewoontes die je geen goed meer doen, tijd om de waarheid in jezelf te vinden. Dat is niet gemakkelijk, daar heb je veel kracht, durf en moed voor nodig. Het is het moment om de persoonlijke draken te verslaan!  Het Michaelsfeest was zeer bijzonder dit jaar: voor het eerst kwam er door de nevel over de heide een levensechte draak tevoorschijn: een driekoppige draak bemand door onze eerste 6e klassers. Uit elke klas was er een dappere Joris die de draak versloeg met de kracht van de engel en het zwaard en bijgestaan door hun paard.  

Terwijl klas 1 t/m 6 de draak versloegen, hebben de kleuters een heerlijke dag in het bos gehad. Zij mochten op zoek gaan naar het appelvrouwtje, die hen heeft verwend met een mooi verhaal en een heerlijk appeltje om van te smullen. Ze hebben ook gezien en geproefd wat voor lekkers er te maken is met appels: appelsap, appelmoes, appeltaart. Dankbaar dat dit lekkere fruit bestaat en groeit in ons mooie landje.