De Krabbenkooi
Heropent binnenstadschool

Op 8 september j.l. heeft De Krabbenkooi de school officieel heropent. Kinderen en ouders vierden samen met het hele team een aantal veranderingen binnen de school. Zo is er onder andere het hoofdgebouw aan de Coehoornstraat als de dependance aan de Zuidsingel opnieuw ingericht.

Samenwerking

Door de verhuizing van de kleutergroepen van de Zuidsingel naar de Coehoornstraat kan De Krabbenkooi een nog betere samenwerking aangaan met kinderopvang Mamaloe. Er is een prachtig speelleercentrum gecreëerd waar peuters, kleuters en kinderen uit de groepen 3 kunnen ontdekken en al spelenderwijs kunnen leren. Dit draagt bij aan een mooie doorgaande lijn.

Volwassen inrichting

Op de dependance aan de Zuidsingel waar de kinderen van de groepen 7 en 8 nu onderwijs volgen, is de omgeving aangepast naar een wat meer volwassen inrichting. De kinderen kunnen hier nog beter leren samenwerken en zich gaan voorbereiden op het middelbare onderwijs. Het komende jaar zal hier ook een techniekruimte worden gecreëerd.

Foto’s

Wie nu door de school loopt, kijkt zijn ogen uit. Je waant je echt door het centrum van Bergen op Zoom. De gebouwen zijn geverfd, opgeknapt en voorzien van nieuw meubilair. Daarnaast zijn er prachtige foto’s te zien van de Bergse binnenstad. Er zijn grote foto’s van het Markiezenhof, het Stadhuis, de Kaai, De Gevangene Poort en natuurlijk de Peperbus te vinden; dat is toch wel heel bijzonder. Daarnaast heeft ook iedere groep een eigen Bergse naam, bedacht door de leerlingen van de Leerlingenraad en ontworpen door de leerlingen zelf.

Nieuw logo en slogan

Tot slot heeft de school een nieuw logo en een nieuwe slogan onthuld. Het ‘Groeien vanuit het hart’ verwijst naar de sterke pedagogische handelswijze en het KiVa (anti-pestmethode) aanbod. Ook staat de school in het HART van de Bergen op Zoom en zijn alle kinderen welkom. Ouders en/of belangstellenden die de school nog niet hebben gezien, zijn welkom om een kijkje te nemen.